Universiteit en Great Wall part 2

11 juli 2018 - Peking, China

00:15 - tuesday at the rosedale hotel

De hele dag hebben we een tour gekregen op de universiteit. De ochtend begon met een buddy programma, we kregen een Chinese buddy waar we mee konden praten over hun cultuur, maar we leerden hen ook over onze cultuur. Daarna kregen we een rondleiding over campus en een kleine rondleiding in het museum van de Universiteit. Je ziet daar vooral dat Mao nog altijd als een heel belangrijk figuur wordt gezien in hun geschiedenis. In de avond zijn we vrij, ik ga met 2 Belgische meisjes van mijn zomerkamp groep ergens local eten en daarna gaan we naar Houhai Lake: een Chinese local bar district. Er wordt veel Chinese karaoke gedaan en we drinken wat lokale biertjes.

04:34 - Wednesday at Rosedale Hotel

Deze ochtend heb ik opnieuw de great wall beklommen. Toen we er aan kwamen werd er gezegd dat er 2 gedeeltes waren: een makkelijk en moeilijk gedeelte. Ik keek naar beiden delen en zag dat het moeilijke gedeelte vol met toeristen was en het makkelijke gedeelte zonder mensen. De keuze was snel gemaakt, ik wilde liever voor het rustige gedeelte gedaan. 2 Belgische meisjes en een Duits meisje van de groep wilden dat ook graag doen. Na het beklimmen van The Great Wall gingen we naar de Olympische stad van Beijing. Het was eigenlijk best leeg en best nutteloos om te bezoeken. Het was wel interessant om te zien dat de Chinese mensen weer constant naar me toe kwamen voor selfies en foto’s. Ik ben samen met 1 ander meisje in onze hele groep de personen die licht haar hebben, de mensen hier vinden het heel bijzonder. In de avond gaan we met een klein groepje naar een gebied in Beijing waar veel expats komen, we eten er hotspot. Dat is een typische Chinese fondue. Extreem lekker, maar ook een extreme uitdaging om met stokjes te fonduen. Hierna gaan we naar een toeristische bar in de buurt, ik en 1 van de meisjes nemen een typische Chinese drank, het lijkt een soort Saki maar met smaakjes. Helaas verliest België de wedstrijd van Frankrijk en is de sfeer weg hierna. 

Morgen vertrekken we om 09:00 naar de universiteit voor lessen.

Foto’s

5 Reacties

 1. Papa:
  10 juli 2018
  Goed bezig 💪💪
 2. Mama:
  10 juli 2018
  Waanzinnige foto's. En gelukkig droog. Veel succes morgen met de lessen
 3. Andere oma:
  12 juli 2018
  Het is hard werken met zo'n druk programma, en dan nog al die mensen die foto's van je willen.Gelukkig kun je 's avonds relaxen met een drankje 🍸🍸!!
 4. Olaf wennberg:
  12 juli 2018
  Het ziet er mooi uit daar (jaloers )
  Van dat eten daar krijg ik honger (behalve de schorpioenen )😂
  Ben blij dat je het zo naar je zin hebt
 5. Kim:
  13 juli 2018
  Leuke foto's mel. Dat ijs ziet er wel vreemd uit...

Jouw reactie